Wij waren in de gelukkige omstandigheid dat we de Tefal Easy Fry Dual EY9018, die een tijdloos en elegant ontwerp heeft, mochten testen. De combinatie van glanzend zwart met een zilverkleurig roestvrij stalen bovenkant geeft het apparaat een mooie uitstraling die goed integreert in een moderne keukens.
Met een royale inhoud is deze airfryer ideaal voor huishoudens die regelmatig grotere maaltijden bereiden. De mogelijkheid om gelijktijdig diverse gerechten te bereiden (er zijn 2 bakken die afzonderlijk te gebruiken zijn), maakt het bijzonder praktisch voor gezinnen of sociale gelegenheden. Ook voor stellen die vanwege intoleranties / allergieën divers dienen te eten is het apparaat zeer handig.
De bediening heeft met alle icoontjes op de display een zelf verklarende touchscreenlogica. Handig aan dit model zijn de voorgeprogrammeerde programma's. Ze bieden een breed scala aan opties, van klassieke friet tot complexere gerechten. Deze programma's maken de bediening moeiteloos en zorgen ervoor dat zelfs beginnende koks zonder problemen met het apparaat kunnen werken. Met de synchronisatie functie zijn de gerechten in beide lades gelijktijdig klaar.
Het schoonmaken is zeer eenvoudig doordat de lades vaatwasmachinebestendig zijn.
Een paar klein minpuntjes:
-De lade in de kleine bak kon niet goed vastgezet worden waardoor deze bij het schudden van frietjes (waar het apparaat trouwens keurig aangaf wanneer het hier tijd voor was) tussen de frietjes terecht kwam.
-Een stuk kipfilet bijvoorbeeld is prima klaar te maken en komt heerlijk sappig, maar door het ontbreken van een grillfunctie bleekjes, uit de airfryer.
Ons inziens is Tefal EY9018 in combinatie met de Tefal-app een aanrader.
Pluspunten
- design
- grote inhoud
- Synchfunctie voor de 2 lades
- voorverwarmen niet nodig
- lades vaatwasmachine bestendig